Blog.

ORIGINAL&MINERAL: when minus makes a positive

O&M begon als één van de eersten met ammonia vrije haarverf en we blijven alle chemische testen op de voet volgen. Wij doen altijd eerst ons eigen in salon onderzoek voordat we beslissen om een ingrediënt te vervangen. Zo weten we zeker dat het resultaat altijd goed is.

PPD
Parafenyleendiamine is een chemische stof die veelvuldig en traditioneel als kleurstof wordt gebruikt in permanente haarverf. Mensen die zeer allergisch zijn voor PPD kunnen hun haar niet verven met een traditionele haarverf. Allergische reacties voor PPD komen vaak voor en omvatten; eczeem, jeuk, rode vlekken en zwellingen van de hoofdhuid en/of het gezicht. PTDS een kleurstof die aanzienlijk milder is en waarvan bewezen is dat 50% van de mensen die een PPD allergie hebben, hier wel mee gekleurd kunnen worden.

RESORCINOL
Deze chemische agressieve stof wordt niet door het milieu afgebroken en is schadelijk voor mens en dier. Het is een kleurstof in traditionele haarverf maar wordt ook gebruikt om het jeuken van de andere agressieve chemicaliën te voorkomen. Het kan de hormoonhuishouding verstoren en het immuunsysteem aantasten. 2-Methylresorcinol en 4-Chlororesorcinol, deze stoffen zijn aanzienlijk milder en wel biologisch afbreekbaar.

AMMONIA
Een agressieve chemische stof dat de haarschubben open zet zodat de kleur volledig door het haar kan worden geabsorbeerd. Het is een giftige stof die
giftige dampen verspreid. Bovendien zijn veel mensen allergisch geworden voor ammonia met als gevolg; jeuk, hoofdhuid irritaties, waterige rode ogen en last van de luchtwegen. MEA-Monoethanolamine. Een mildere stof dat niet giftig is en geen geur afgeeft en de haarschubben openzet op een continue PH waarde van 9.

MINERAL CCT
Naast het verminderen van schadelijke chemicaliën maakt het mineralencomplex een O&M kleuring uniek en zeer effectief;

ILLITE - Dringt diep in het haar door waardoor de micro pigmentmoleculen het haar verzadigen met kleur.
KAOLIN - Werkt als een sterke beschermer. Het beschermt tegen het vervagen van kleur en zorgt ervoor dat de kleur langer ingesloten blijft.
MONTMORILLONITE - Verhoogd de gezondheid van de hoofdhuid en het haar. Zorgt ervoor dat de hoofdhuid en haar in de best mogelijke conditie blijft tijdens het kleuren.

Wij van Seton.Kappers staan volledig achter deze gezondere werkwijze en onze salon mag hierdoor de titel Clean Air Salon dragen.